2018-09-20 Weiss Ratings

Tretie septembrové hodnotenie kryptomien  spoločnosťou Weiss Rating,  malo minulý týždeň uzávierku 18.9.2018.

Dva dni pred tým, ako XRP prevalcoval trh 80 percentným zvýšením ceny spolu s nezvyčajným  7,4  miliardovým množstvom/počtom prevedených XRP.

Takmer polovica XRP $24h Volume prebehla na menových pároch XRP/fiat, čím XRP prvýkrát preskočil  Bitcoin v celkovej výške obchodov za ozajstné peniaze/meny.

O postupnom zvyšovaní denného objemu XRP  nakúpeného za fiat, sme už písali.  Cez dve miliardy je však obrovský skok v porovnaní s desiatkami či pár stovkami obvyklých miliónoch USD.

Ani Bitcoin neobišiel 21. septembra naprázdno.

O tom všetkom však analytici Weiss Rating nemohli vedieť.   A tak sme svedkami relatívne veľmi pokojného ratingu  s iba tromi zmenami oproti predošlému.

Celkový počet hodnotených kryptomien stúpol na 107,  zaradením “High Performance Blockchain” do pásma D+
135 HPB High Performa… (37)10D+ *

Postupovú kartu do vyššieho ratingového pásma C si vyslúžil  17 XTZ Tezos (607) 8C R+27,78*  a naopak, do  pásma D zostúpil 41 XVG Verge (15172)11D R-17,93:

Priemerné hodnoty podľa jednotlivých parametrov ratingu :

Aj keď sa celková priemerná hodnota ratingu oproti poslednému nezmenila, v doterajších  septembrových hodnoteniach   sa zhoršuje  priemer R/O, na ktorý má vplyv hlavne parameter “Odplata/Zisk”.

S poslednou plusovou/pozitívnou zmenou ratingu zostáva 13 mincí :

Viac informácii o spôsobe WCR hodnotenia kryptomien nájdete v našom článku Analýza ratingov kryptomien

Poznámka : v článku sa vyskytujú názvy mincí s klikateľným odkazom na  stránku mince  na CoinMarketCap.com v štruktúre :

  • poradové číslo mince podľa Market Cap
  • skratka + názov mince
  • počet mincí v obehu v miliónoch v zátvorkách
  • aktuálny WCR rating + posledná zmena
  • ak existuje CCID rating nasleduje číslo s desatinnou čiarkou. Celé číslo znamená poradie mince v CCID  ratingu /1-33/, desatinná časť čísla znamená počet bodov CCID
  • dvojbodka, ak sa obchoduje na Binance
  • hviezdička, ak sa minca neťaží

ZDROJ :